Nieuw bij Biogelique: voeding en leefstijladvies.
Gezondheid is een groot goed en ons belangrijkste bezit. Steeds meer mensen worden zich bewust(er) van hun voeding. 70% van alle gezondheidsklachten is voeding gerelateerd. Vermoeidheid, stress en overgangsklachten kunnen verbeteren met de juiste leefstijl en voeding. Maar ook vroegtijdige huidveroudering, acne, eczeem of overgewicht.
Gezonde passie
Een aantal jaren is Angelique van der Schelde al op ontdekkingsreis. Door zelf bewust aan de slag te gaan met gezonde voeding in combinatie met sport en ontspanning ontwikkelde zij voor zichzelf een betere leefstijl. Angelique: “Ik geniet meer van wat ik eet, voel me energieker en straal dat ook uit.” Haar passie heeft ze geïntegreerd in de salon. Na het behalen van de diploma’s, detoxcoach en orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur, deelt ze haar kennis graag met anderen. Angelique: “Een mooie huid en je goed voelen begint van binnenuit. Ik gun het iedereen om lekker in je vel te zitten.”

Neem je leefstijl eens onder de loep
Als orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur kan Angelique helpen jouw voeding en leefgewoonten eens kritisch onder de loep te nemen. Ook kan zij een bloedtest afnemen om te kijken of er eventuele vitamine/mineralen tekorten of voedingsintolleranties zijn. Met praktische en haalbare tips zet je gemakkelijk een eerste stap naar een gezondere leefstijl. Samen streven we ernaar om het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen, met als einddoel herstel naar evenwicht en een optimale gezondheid.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Vitamines die belangrijk zijn voor je huid

Weet jij wat vitamine doet voor je huid?

Vitamine C heeft ontzettend veel functies in het lichaam en ook voor onze huid: Er is hard bewijs dat vitamine C helpt bij de synthese van collageen. Vitamine C heeft een antioxidantwerking en speelt een rol bij de wondgenezing.

Ook is er aangetoond dat Vitamine C bijdraagt aan het behoud van een jonge huid.

Vitamine C zit in fruit en groente zoals broccoli, gekleurde paprika`s, waterkers, kool, aardbeien, bosbessen, bramen, citroenen, tomaten, sinaasappels, grapefruit en bloemkool.

Onze huid heeft eigenlijk altijd een vitamine C-tekort daarom is het zéker aan te raden extra vitamine C in te nemen b.v. de gebufferde vitamine C van Vitakruid in een capsule of de Vitamine C van Sckin in poedervorm beide hebben ze een goed opneembare en biologisch beschikbare vorm.

Vitamine C is een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten, die de huid écht verbetert b.v. in een serum die je onder je dag- of nachtcrème gebruikt. Let er dan wel op dat het een stabiele vitamine C is. Dit is eveneens een grote uitdaging. Vitamine C kan pas vrije radicalen uitschakelen, de huid verstevigen en verhelderen als deze tot in de diepe lagen van de huid terecht komt. Wanneer Vitamine C in een op de huid aan te brengen product wordt verwerkt dan zal deze zo moeten worden geoptimaliseerd dat deze bio beschikbaar en stabiel blijft anders zal er nauwelijks, tot geen impact op de huid zijn. Dus laat je altijd goed informeren. Het Biolumin C serum van Dermalogica is een aanrader.

 

#vitamine C #gezondevoeding #gezondehuid #huidgezondheid #Biogelique #dermalogic

 

EMB BLOEDTEST – METEN = WETEN

​Heb jij altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je ergens een tekort aan hebt (vitamines, mineralen)? Loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Ben je erg moe/futloos,  of heb je last van je darmen en je huid?

Wij bieden in onze praktijk een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan die verschillende verstoringen/problemen in het lichaam kan aantonen! Door verschillende verstoringen en – of tekorten werken onze organen ( voornamelijk onze lever en darmen )niet goed en dat heeft weer invloed op onze huid.

Zonder bloed geen leven….

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een hele waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel.

​Bloedtesten in de reguliere zorg kan bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. De EMB test kan dit.

Welke verstoringen van het lichaam kunnen er o.a. worden aangetoond met deze test?

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
 • Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
 • B12-status
 • Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vitamine A, etc.)
 • Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort,etc.)
 • Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)
 • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
 • Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)
 • Bacteriële belasting
 • Geopatische stress (stress van WIFI, zendmasten,etc.)
 • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Tevens worden andere reguliere waardes gemeten en geanalyseerd zoals:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb, ijzer)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Doel:

Het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de huidproblemen of gewoon als een algehele gezondheidscheck. Om huidproblemen zoals acne, eczeem, rosacea en pigmentstoornissen effectief aan te pakken willen we aan de hand van dit bloedonderzoek de oorzaak achterhalen.

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?

Met een handige (hele kleine) prikpen nemen we  wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig. Je voelt er niets van! Het bloed wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd waar verder wordt onderzocht. Over het algemeen is binnen 2,5 week de uitslag bekend. Op basis van deze uitslag geven we advies over voeding, detox en vervolg behandelingen!

Wil jij ook een EMB test doen? Dat kan! We kunnen de bloedtest afnemen tijdens een behandeltraject wat al loopt of je kunt er een aparte afspraak voor maken. Na de afname plannen we een vervolgconsult in en nemen we samen de uitslag en het persoonlijke behandelplan door, waarin veel praktische tips staan voor het herstellen van de eventuele tekorten/belastingen.

Wil je graag meer inzicht in je gezondheid? Ook zonder behandeltraject kunnen we de bloedtest bij je doen!

 

Prijs € 225,00