ipl-ontharen-2

Een droom wordt waarheid!

Nooit meer scheren, geen ingegroeide haren, geen geknoei met hars en crèmes. Bij Biogelique kunnen wij deze droom waar maken met behulp van een bewezen veilige, snelle en effectieve onthaarmethode: het Miracle Record (IPL) systeem.

IPL Intense Pulsed Light: het Miracle Record-systeem
Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma (1 x 5 cm groot) naar de te behandelen plek geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt er volgens via het haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haar te krijgen wordt er een dunne laag gel op de huid aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk van de Miracle Record na elke lichtflits verplaatst over het te behandelen gebied. De Miracle Record heeft een spotgrootte van maar liefst 1 x 5 cm. Hierdoor is het mogelijk grote oppervlakten snel te behandelen en kunnen per flits honderden haarzakjes tegelijk uitgeschakeld worden.

Kunnen alle haren worden behandeld?
Omdat de behandeling gebaseerd is op het pigment van het haar, melanine, zal een behandeling het meest effectief zijn bij donker haar. Hoe lichter de huid, hoe groter het verschil zal zijn tussen haar en huidskleur. Dit maakt een behandeling gemakkelijker. De Miracle Record is voorgeprogrammeerd voor verschillende haar- en huidskleuren, zodat deze op de juiste behandeling wordt aangepast voor het optimale resultaat.

Hoe lang duurt een behandeling?
De Miracle Record Light applicator heeft een omvang van 1 cm bij 5 cm, zodat een groot aantal haren in dit gebied snel kunnen worden behandeld. Een gezichtsbehandeling zal ongeveer 20-30 minuten duren. De rug of beide benen zullen tussen 60 – 120 minuten in beslag nemen.

Is het pijnlijk?
Nee, het is niet nodig het gebied te verdoven. De meeste mensen die een behandeling ondergaan, vergelijken dit met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Moet ik speciale voor- en/of nabehandelingen treffen?
Het licht is veilig en zichtbaar, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is wel belangrijk de haren 4 weken voor de behandeling niet te epileren of te harsen, zodat zoveel mogelijk haarfollikels haren bevatten die door het licht vernietigd kunnen worden. Verder is het verstandig niet te zonnen voor en tijdens de behandelingsperiode. Door het melaninegehalte in de huid zal de huid tijdens de behandeling de warmte absorberen, wat de behandeling minder effectief kan maken. Over het algemeen is een nabehandeling niet nodig, maar mensen met een gevoelige huid zullen een verzorgende, beschermende creme moeten gebruiken gedurende een aantal dagen. Ook is het aan te raden een aantal weken de zon te mijden en/of een beschermingsfactor SPF20 te gebruiken tijdens en na de behandelingsperiode.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Haar groeit in een cyclus. Haarfollikels hebben een rust- en groeifase. Alleen de follikels in de groeifase bevatten haren die vernietigd kunnen worden door de warmte. Haren in de rustfase zullen eerst in de groeifase moeten geraken voordat zij in aanmerking komen voor een nieuwe Miracle Record behandeling. Het is daarom belangrijk de behandelingen te herhalen met tussenpozen, zodat alle haarfollikels de groeifase hebben bereikt. De lengte en tussentijd van de haargroeicyclus hangt van af van een aantal factoren zoals huidtype, haardikte, hormonale toestand, leeftijd. Normaal zullen er gemiddeld 8 behandelingen nodig zijn met tussenpozen tussen de behandelingen van 1 tot 3 maanden.

IPL flitslamp ontharenPer keer prijs
Bovenlip€45,00
Bovenlip en kin€65,00
BikinilijnVanaf €80,00
Oksels€80,00

Wij flitsen ook benen, armen en rug hiervoor wordt afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlakte een prijs vastgesteld.

SoortPrijs
IPL flitslamp pigmentvlekjes en
bloedvaatjes verwijderen
Vanaf €25,00
Bij een behandeling of kuur€50,00
IPL AcneVanaf €50,00
IPL huidverjonging€65,00
partner-logo01
dermalogica-logo-wit
intraceuticals
mineralogie
gezondheidscentrum-hoonaartstaete