: doelgerichte huidverzorging voor een mooier resultaat.

Dermalogica staat voor zuiver, kwaliteit, degelijkheid en no nonsense. Dermalogica maakt huidverzorgingsproducten zonder irriterende ingrediënten zoals minerale olie, lanoline, paraffine, synthestische geur- en kleurstoffen en formaldehyde. Dermalogica gebruikt alleen de stoffen die uw huid echt nodig heeft. Tevens is een Dermalogica behandeling géén standaard behandeling. Standaard behandelingen bestaan niet bij ons omdat geen enkele huid standaard is.

Vooruitstrevende kennis 

Dermalogica, ontwikkeld in de USA, is het snelst groeiende professionele huidverzorgingsinstituut in de wereld. De producten worden ontwikkeld door het International Dermal Institute en levert alles wat nodig is voor een gezonde huid. In 2011 heeft de Ultra Calming lijn voor de gevoelige huid een Astir Award gewonnen.

Dermalogica Expert

Bij Biogelique Salon voor Huidverbetering werken alleen Dermlogica Experts. Alle huidspecialisten hebben het Dermalogica Expert educatie programma afgerond. Dit opleidingsprogramma kent drie niveaus: Certified, Specialist en Expert. De Expert status is het hoogste niveau, dat wordt bereikt door het succesvol afronden van een groot aantal intensieve trainingen en het goed afronden van een praktijk en theorie examen. Om deze status te behouden en kwaliteit te kunnen blijven leveren, dienen we ons elk jaar te blijven ontwikkelen.

Verantwoorde ingrediënten

Dermalogica was het eerste bedrijf dat een lijst van ingrediënten maakte. De producten zijn vooral bekend om wat er niet in zit zoals minerale oliën, lanoline, formaldehyde, SD alcohol, chemische geur- en kleurstoffen. De producten zijn innovatief, gemaakt van de meest kostbare zuivere ingrediënten en bevatten geen irriterende stoffen. Ze zijn daardoor ook geschikt voor de meest gevoelige huidtypes. Mede door deze innovatieve formules en ingrediënten hebben producten als de Daily Microfoliant, Oil Control Lotion en Solar Booster in Amerika al belangrijke prijzen in de wacht gesleept. In 2011 heeft de Ultra Calming lijn zelfs een Astir Award gewonnen! Dit is een soort oscar voor cosmetica in het hoger segment. Vanuit Amerika werden Australië, Azië en Engeland in snel tempo veroverd. In Nederland is het merk nu ook al een aantal jaren verkrijgbaar, uitsluitend bij professionele skin care centers.

Daarnaast is het tevens van groot belang dat de producten van Dermalogica niet op dieren zijn getest en zijn verpakt in milieuvriendelijk recyclebaar materiaal.

Face Mapping

Face Mapping is een unieke huidanalyse methode speciaal ontwikkeld voor Dermalogica. Door moderne huidanalyse technieken te combineren met Chinese Diagnostiek, kunnen wij met Face Mapping een helder en objectief beeld geven van uw huidconditie en mogelijk onderliggende oorzaken.

In plaats van de huid in zijn algemeenheid te bekijken, wordt het gezicht opgedeeld in 14 zones, met elk hun eigen potiëntele problemen en specifieke behoeften. Door gebruik te maken van deze zones en de unieke Dermalogica Face Map, kunnen wij een systematische centimeter-voor centimeter analyse maken die garant staat voor de perfecte gezichtsbehandeling en gebruik van de juiste producten thuis. Naar aanleiding hiervan adviseren wij u de juiste producten.

Facials

Tijdens elke facial worden hoog geconcentreerde producten en speciale behandeltechnieken toegepast die gericht zijn op specifieke problemen van jouw huid. Dermalogica® heeft geen standaard behandelingen! Door middel van Face Mapping™ zone-by-zone huidanalyse wordt elke facial aangepast aan wat jouw huid op dat moment nodig heeft . Het resultaat is direct zichtbaar! Geef maar aan hoeveel tijd je wilt investeren dan stellen we samen de behandeling samen.

 

Waarom dermalogica geen minerale olie gebruikt

(meestal Paraffinum Liquidum genoemd)

Minerale olie wordt al lange tijd op grote schaal als goedkoop basisingrediënt toegepast in cosmetica. Heel wat onderzoeken over de zogenaamde goede verdraagbaarheid van minerale olie werden de afgelopen 50 jaar gefinancierd door belanghebbende partijen zoals de petroleum- en de cosmetica-industrie. Het gaat immers om een miljardenindustrie waarbij een zeer goedkope grondstof (petroleum), na een kleine bewerking, zeer duur kan worden verkocht.
Uit diverse onafhankelijke onderzoeken blijkt dat deze olie niet zo veilig is als de petroleum- en de cosmetica-industrie ons wil doen laten geloven.

Minerale olie heeft een chemische structuur waar de huid helemaal niets mee kan. Ons lichaam kan het niet afbreken dus wordt het in en rond onze organen opgeslagen (minerale olie wordt ook door de huid opgenomen!). Lichaamseigen vetstoffen kunnen zich niet vermengen met deze olie die geen vitaminen bevatten waardoor ze als voeding voor de huid ongeschikt zijn.
In de onderzoeken staat uitvoerig beschreven dat minerale olie significante ontstekende en immunologische effecten kan hebben. Minerale olie in het lichaam verhoogt de productie van anti-lichamen en wordt in verband gebracht met auto-immuunziektes.
Het is dus absoluut niet geschikt voor gebruik binnen een normale huidverzorging.

 

Minerale olie verslaving

Minerale olie tast de natuurlijke beschermende lipidenbarrière van de huid aan en legt een film op de huid die de huidbarrière verstoort. Deze film zorgt er voor dat de huid niet goed kan ventileren en afvalstoffen vast houdt. Bovendien trekt minerale olie bacteriën aan die blijven plakken op deze vette substantie. Genoeg voedingsbodem voor een ongezonde en vervuilde huid zou je zeggen, maar dit is nog niet alles.
Het gebruik van minerale olie zorgt ervoor dat de talgproductie van de huid sterk verminderd. De huid is door het gebruik van de olie als het ware lui geworden, met als gevolg dat je onder de afsluitende vette laag van minerale olie een uitgedroogde huid krijgt. Op het moment dat je met dit ingrediënt stopt gaat de huid droog aanvoelen en ben je geneigd gelijk weer te smeren (denk ook aan lippenbalsems). Ziehier een minerale olie verslaving.

Het duurt minstens 4 tot 6 weken om van de verslaving af te komen. Mensen die jarenlang minerale olie of vaseline gebruikt hebben doen er soms maanden over om de huid te ontgiften en weer in balans te brengen. Dit kan gepaard gaan met kleine bultjes of irritatie omdat de huid zelf weer de talgproductie op gang moet brengen. Dit is vaak een reden om weer terug te grijpen naar minerale olie. Men ervaart dat de huid er slechter uit gaat zien en het is moeilijk te bevatten dat dit noodzakelijk is om een mooie huid te verkrijgen. De verwaarloosde huid moet wennen aan goede verzorging en gestimuleerd worden om zelf weer talg aan te maken. De doorzetter word uiteindelijk beloont met een huid die gezond, schoon en in balans is.

Je herkent minerale oliën in een product als:

Mineral Oil, Petrolatum (Vaseline), Paraffinum-Liquidum, Paraffinum-Subliquidum, Cera Microcristallina, Microcrystalline Wax, Ozokerit, Ceresin, Lanoline, Isopropyl Myristate